Mini grupe

Dns – (Dinamička neuromuskularna stabilizacija) u maloj grupi namjenjen je osobama koje su prošle individualnu rehabilitaciju ili trening, te žele nastaviti vježbati pod nadzorom fizioterapeuta ili trenera. U malim grupama moguće je prati napredak svakog pojedinca i prilagoditi vježbu trenutnim ciljevima.

Activ spine (55+ program)
Namijenjen je onima koji, bez obzira na dob, žele zadržati vitalnost i maksimalnu funkcionalnost mišićno-koštanog sustava. Jedan od ciljeva je smanjiti kompresivne sile na zglobove, povećati mišićnu aktivnost (posebno mišića kuka i koljena), te na taj način djelovati preventivno i terapijski kod degenerativnih promjena u zglobu.
Activ spine prilagođen je osobama s ugrađenim endoprotezama kuka i koljena. Individualnom fizioterapijskom procjenom i podacima o općem zdravstvenom stanju korisnika, izabiremo motoričke sadržaje najprimjerenije svakom pojedinom korisniku. Edukacija o lakšem i bezbolnijem izvođenju svakodnevnih aktivnosti, balansirana i umjerena fizička aktivnost primjerena dobi i zdravstvenom stanju, individualizirani pristup i stručno vodstvo odlika su ovog fizioterapijskog programa.

Elite Spine
Program radno aktivnim ljudima izloženim neprirodnim i prisilnim položajima, te dugotrajnom sjedenju i stajanju. U današnje vrijeme takav je način života neizbježan, a kao posljedicu mišićnog disbalansa počinjemo osjećati promjene poput povećane napetosti određenih mišićnih skupina, smanjene aktivnosti kontra skupine mišića, te smanjenu pokretljivost i bol. Dugotrajna izloženost lošim biomehaničkim odnosima najčešće dovodi do strukturalnih problema između kralježaka, a time i do sve učestalijih i sve ranijih problema diska u području vratne i lumbalne kralježnice.
Elite spine program temeljen je na najnovijim spoznajama u fizioterapiji. Individualiziranim pristupom i fizioterapijskom procjenom utvrđuje se funkcionalnost svakog korisnika i izrađuje plan. Izabiru se modeli i motorički sadržaji kojima se stimuliraju neaktivne mišićne skupine, a paralelno s tim se smanjuje aktivnost preaktivnih mišićnih skupina. Time dovodimo mišićno-koštani sustav u njegov prirodni balans. Elite Spine program temelji se na znanstvenim spoznajama moderne fizioterapije, kliničkom razmišljanju fizioterapeuta, te iskustvu rada u rehabilitaciji pacijenata sa mišićno-koštanim problemima.

Corrective spine
Moderne korektivne vježbe namjenjene teenagerima sa lošim držanjem. Ako vaše djete ima loše držanje i provodi previše vremena za računalom ovo su idealne vježbe osmišljene od strane fizioterapeuta. Mala grupa omogućava praćenje svakog djeteta i odabit specifičnih sadržaj baš za njegovu posturu. Ljubav prema vježbanju i brigu o zdravlju kralježnice učimo od djetinjstva.
Povećajmo funkcionalnost i kvalitetu života!