Centar manualnih tehnika

Bowen terapija u menopauzi

Simptomi i faze menopauze

Menopauza u užem smislu označava zadnju menstruaciju u životu žene koja se obično javlja između 45. – 55. godine života te je dio prirodnog procesa starenja. Posljedica je pada funkcije jajnika, a time i proizvodnje glavnih spolnih hormona žene – estrogena i progesterona.
Pre-, peri- i postmenopauza su izraz tjelesnog prilagođavanja na manjak i odsustvo estrogena. Jedan od najranijih simptoma perimenopauze je promjena perioda uobičajenih menstrualnih ciklusa gdje vrijeme između ciklusa može biti skraćeno, produženo ili menstruacija povremeno sasvim izostane.
Ostali simptomi su: naleti vrućine (valunzi), noćna znojenja, vaginalne promjene i promjene urogenitalnog trakta, promjene raspoloženja, umor, nesanica, otežana koncentracija, glavobolja, gubitak elastičnosti kože, osteoporoza i kardio-vaskularne promjene.
Bowen terapija u menopauzi

Djelovanje Bowen terapije na simptome menopauze

Bowen terapijom djelujemo na autonomni živčani sustav balansiranjem pretjerane stimulacije simpatikusa čime utječemo na poboljšavanje funkcije linije hipotalamus-hipofiza-nadbubrežna žljezda, što rezultira smanjenjem mnogih simptoma menopauze, uključujući umor, valunge i poremećaj sna.
Određene procedure direktno aktiviraju endokrini sustav i dovode ga u ravnotežu čime se organizam vraća u normalno stanje, balansiraju se svi sistemi organa, resetira se autonomni živčani sustav, a tijelo se dovodi u svoj prirodni balans.
Bowen terapijom umanjujemo neugodne posljedice i pružamo podršku tijelu žene, da se u ovom burnom periodu lakše nosi sa prirodnim promjenama u tijelu.
Call Now Button