Centar manualnih tehnika

EMMET tehnika

Što je Emmet terapija ili Emmet tehnika?

Emmet terapija je jedinstveni oblik tjelesne terapije koji podrazumijeva primjenu laganog pritiska prstima na određene točke ,koje se po autoru tehnike Rossu Emmetu nazivaju „Emmet točke“.

Emmet terapijom aktiviraju se pohranjeni loši uzroci pokretanja i/ili ravnoteže, te se njihovim otklanjanjem preko rada središnjeg živčanog sustava, stvaraju na licu mjesta novi obrasci kretanja bez boli i s boljom ravnotežom.

Vrlo je brza terapija koja pri aktivaciji pravog mišića daje učinkovite rezultate čim se korekcija mišića (pritisak na mišić) provede. Mjesta na kojima se radi pritisak su tzv. Emmet točke-mjesta preklapanja senzornih ili receptornih i mišićnih točaka.

Emmet terapija se može primjenjivati samostalno ili u kombinaciji s bilo kojom drugom fizikalnom ili manualnom tehnikom te sustavom vježbanja s ciljom olakšavanja boli te poboljšanja mišićno-koštane i neurološke funkcije.

Pacijent može biti tretiran u stojećem,sjedećem ili ležecem položaju, a može se provoditi izravno na koži pacijenta ili preko odjeće

Call Now Button