Centar manualnih tehnika

“Što brže, to bolje” ili?

Parasimpatikus

Parasimpatikus je dio autonomnog živčanog sustava koji se sastoji od dva dijela: kraniobulbusni i sakralni. Njegova funkcija je održavanje životnih funkcija tijekom oporavka organizma od svakodnevnih napora koje tijelo proživljava. Za parasimpatikus kažemo da mu je uloga ”odmori i zakrpaj se”. Osigurava nam osjećaj ugode, mogućnost kvalitetnog učenja, vraća nam fokus.

Današnje društvo se vodi tim ”što brže ,to bolje” te ne pružaju tijelu da se obnovi i uspori i upravo na taj način tijelo tvori restrikciju. Jedan od načina na koji možemo aktivirati parasimpatikus je primjena MFR-a. Primjenom ove nježne manualne tehnike stvaramo podražaj na mehanoreceptore koji se nalaze na fasciji te djelovanjem na njih signali putuju do mozga. Na taj način pokrećemo proces homeostaze tj povratak organizma u stanje prije restrikcije.

Savjet: osluškivati svoje tijelo, usporiti, a poseban naglasak na roditelje čija djeca sada završavaju školsku godinu, polažu mature, upisuju se u srednje škole i fakultete, osjetiti pravi tren kada trebaju zastati, vratiti se u vlastiti “centar” te nastaviti “brže i bolje”.

Baby program za dojenačke kolike
Call Now Button